Contact gegevens

GVM Ontwikkeling en management B.V.

Laan op Zuid 1347
3072 DB Rotterdam  

E-mail : g.vanmeurs@gvm-om.nl
Tel. 06 53 75 96 51

U bent nu hier :
Home - Profiel
Zoeken

Guus van Meurs werkt zijn gehele leven in de bouwwereld. Hij heeft een brede ervaring opgedaan in alle facetten van het bouwen. Hij was werkzaam bij architecten- en ingenieursbureaus, bij middelgrote en grote bouwbedrijven en in de bouwautomatisering. In diverse functies heeft hij ervaring opgedaan in alle fases van de bouw: gebiedsontwikkeling van diverse vinexlocaties, projectontwikkeling, en realisatie. Daarbij was hij betrokken bij grondverwerving, saneringen, ontwerp en aanleg van infrastructuur, nieuwbouw van woningen en scholen, zorginstellingen en bedrijfsgebouwen. Maar ook heeft hij ervaring in renovatie en grootonderhoud, planmatig onderhoud en beheer. De projectgrootte varieerde van enkele woningen tot complexe projecten van vele tientallen miljoenen.

Hij heeft een aantal managementfuncties bekleed van bedrijfsleider tot algemeen directeur. Hierbij heeft hij ervaring opgedaan in het leidinggeven aan organisatie van 5 tot 250 medewerkers. Hij heeft nieuwe organisaties opgezet, bestaande organisaties ingrijpend veranderd en organisaties samengevoegd. Naast een zeer grote ervaring in het bedrijfsleven heeft hij ook ervaring op gedaan aan de kant van de overheid.

In september 2018 heeft Guus de opleiding voor toezichthouder aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Vanaf september 2019 is Guus lid van de Raad van Toezicht van Inspiratie Inc. In Almere. Hij staat open voor meerdere van dergelijke functies. Op dit moment geeft Guus van Meurs leiding aan de her -ontwikkeling van de meelfabriek in Wormerveer tot het Zaankwartier. Een woongebied met circa 650 nieuwgebouwde woningen en transformatie van monumentale panden in commerciële functies en wonen. 

Sinds januari 2004 werkt Guus van Meurs zelfstandig. Hij stelt zijn kennis en ervaring ter beschikking van opdrachtgevers op interim basis. Zijn werkzaamheden beslaan het gehele bouwproces en variëren van grondexploitaties en projectontwikkeling tot interim-management bij bouwbedrijven. Hij voert zowel langlopende projecten uit als korte opdrachten voor advies of voor het oplossen van een specifiek probleem of conflict. Guus van Meurs heeft gedurende zijn gehele carrière in wisselende rollen gewerkt in een grote verscheidenheid van samenwerkingsverbanden van marktpartijen onderling maar ook in PPS projecten. Guus van Meurs is gewend leiding te geven aan grote complexe werken in zowel gebied- en projectontwikkeling als uitvoering tot 500 mln.

Door zijn brede ervaring in alle facetten van de bouwwereld en in alle rollen die daarin voorkomen kan Guus van Meurs waardevolle adviezen geven aan organisaties in de bouwwereld over het functioneren van de organisatie in relatie tot de buitenwereld en over het interne organisatie toegesneden op haar taak. Indien gewenst kan hij gegeven adviezen implementeren in de organisatie.

Vanaf 2009 zet Guus zijn kennis in om zorginstellingen en andere maatschappelijke vastgoed eigenaren te begeleiden bij strategisch vastgoed beleid, en bij waardering, verkoop, herontwikkeling en realisatie van hun vastgoed. Voor Merem Behandelcentra trad hij op als Directeur Nieuwbouw en ontwikkelde mede het Zorgpark Monnikenberg in Hilversum. Voor Rivierduinen bouwde hij een High Care kliniek en een woongebouw voor langdurige zorg. Daarnaast ontwikkelde hij voor Rivierduinen twee nieuwe gebouwen voor de Kliniek voor Eetstoornissen Ursula en voor Intensieve Zorg voor Ouderen. Voor Volker Wessels trad Guus op als projectdirecteur van VolkerWesselsHaga, de projectorganisatie die in een DBM contract het Haga Ziekenhuis te den Haag vernieuwde en 20 jaar onderhoudt. Voor de Alliantie Ontwikkeling realiseerde Guus een complex van 72 tijdelijke woningen voor starters op de woningmarkt. 

Met opdrachtgever worden afspraken op maat gemaakt over de taken die U wilt laten vervullen, de rol waarin Guus van Meurs optreedt en de duur van de overeenkomst. Vergoedingen zijn gebaseerd op een uur-, dagdeel- of dagtarief. Resultaat afhankelijke afspraken en mede risico dragen behoort tot de mogelijkheden. 

Guus van Meurs beschikt over een breed netwerk in de gehele bouwwereld: financiers, ontwikkelaars, beleggers, corporaties, uitvoerende bouwbedrijven en toeleveranciers. Dit netwerk stelt hem in staat zelfstandig projecten te ontwikkelen en te realiseren maar staat natuurlijk ook ten dienste van eventuele opdrachtgevers. Guus van Meurs is geheel onafhankelijk, handelt nadrukkelijk in het belang van zijn opdrachtgevers en zal deze altijd vooraf informeren indien een belangenconflict zou kunnen ontstaan.